Om oss

Canibus Aktiebolag är ett privatägt bolag startat under hösten 2019.


De övergripande målen är:

  • att med hög kvalité och kompetens leverera tjänster inom Avancerat Specialsök med hund, med inriktning droger och granbarkborre i huvudsak.
  • att tillsammans med våra kunder sänka antalet drogrelaterade problem på arbetsplatsen över tid.
  • att kraftigt sänka mängden kasserat virke för regionens skogsägare.


... i syfte att:

  • bidra till förändring lokalt och regionalt genom ökad säkerhet och trygghet för ungdomar i deras utbildningsmiljö samt personal och människor hos olika vårdinstanser och företag.
  • ge våra kunder ökad trygghet genom transparens och förtroende för vår arbetsmetod.
  • vara det självklara valet som leverantör av tjänster med hund inom vår genre.


Hur det startade

Canibus AB startades, efter lång tids planering, av Josefin och Jenny. De ville ha en förändring i sin respektive yrkesbana och beslutade sig för att jobba med sina hundar och samtidigt få känna att de bidrar till något nyttigt. Utifrån deras respektive erfarenheter och inriktning på hundintresse föll valet naturligt på Avancerat Specialsök. Efter hårt arbete och många timmars hundträning examinerades de med respektive hund med mycket goda omdömen.

Canibus Hundcampus specialsök träning

Canibus har paus mellan träningarna på Hundcampus

"Passionen för att träna hund var startskottet för att hitta en lösning till att kunna göra det på heltid för oss båda. I kombination med hur samhället ser ut idag, bl.a. på lokal nivå, fastnade vi för möjligheten att kombinera det vi gillar mest med att kunna bidra till en förändring.


Efter noggrant sökande och kontrollerande av referenser, beslutade vi oss för att genomföra en diplomutbildning över 1år inom Avancerat Specialsök hos Hundcampus i Hällefors. Skolan ägs och drivs av Lennart Wetterholm. Lennart var under många år chef för Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FMHTE) och har rest världen runt för att utbilda hundar och människor i specialsök, ofta med inriktning på vapen, ammunition, sprängmedel, minor och dylikt. Den kompetensen Hundcampus erbjuder via Lennart och övriga instruktörer är oslagbar på svenska marknaden och valet var mycket enkelt."


~ Jenny om vägen till uppstart

Vi på Canibus

Josefin


Josefin har en yrkesmässig bakgrund som utbildad lärare och har under många år innan Canibus haft hundar och hundträning som fritidsintresse. Hennes samlade erfarenheter genom yrke och inom olika grenar såsom spår, lydnad och givetvis specialsök, gör henne till en pedagogisk instruktör för både hundförare och hundar.   
Familjen och hundarna är det som ligger Josefin närmast om hjärtat och fritiden spenderas gärna utomhus i trädgården, där alla kan vara med.

Jenny 


Jenny har en gedigen bakgrund inom service- och säkerhetsbranchen samt militärt, där hon med utbildningar inom pedagogik och ledarskap bl.a. jobbat främst som instruktör för blivande soldater. Hon har förmågan att läsa av ekipage och guida dem genom eventuella svårigheter. 
Jenny lägger mycket tid på hundträning och analys av den, för att hundarna ska bibehålla och förbättra sina kompetenser samtidigt som träningsmetoder justeras och finslipas.
Fritiden spenderas helst utomhus, i skogen, på en vandring eller ett fjäll, givetvis med hundarna som sällskap.

Vargstubacken Aina - Ajja


Ajja är en hund som inte bromsar bara för att något är svårt. För Ajja finns bara full fart framåt, tätt följd av hennes förare Josefin.

Ajja är rottweilern som älskar människor, särskilt om de har en godbit att bjuda på. Vad hon än tar sig för så gör hon det helhjärtat!

Ajja har bott ihop med Josefin i 4år och Ajjas största styrka är förmågan att samla ihop sig och växla upp när jobbet börjar bli tufft.


Canibus avancerat specialsök Vargstubacken Aina

Blacknecks C'Ös


Ös som han kallas till vardags är en stor belgisk malinois som inte nekar en utmaning.

Fullt ös, medvetslös är hans motto, något som passar hans namn perfekt.
Han är lättlärd och otroligt snabb på att lösa sina uppgifter. Även om det går fort när han söker så är han noggrann och lämnar inte någon yta ogenomsökt.

Trots sin unga ålder, endast 1,5år så har han bevisat att han kan sina dofter och sitt jobb och får han bara sitt kommando av hans förare Jenny så löser han det galant.

Canibus avancerat specialsök Blacknecks C'Ös

Whisky


Whisky är en hund som vill massor men när hans förare vill ha detaljer vill Whisky helst bara att det ska gå fort. Att Whisky i regel 'nailar' sin uppgift även med fart är det dock ingen som tvekar på.

Whisky är en energisk och arbetsälskande belgisk malinois-korsning vars största styrka är sök där han får utrymme att jobba självständigt. När energin kanaliseras rätt i honom är det inget som undkommer hans nos.

Whisky har bott tillsammans med Jenny sen han var en valpracka och under deras 7år tillsammans så har det blivit många äventyr.

Canibus avancerat specialsök Whisky