Hur det startade

Canibus startades, efter lång tids planering, av systrarna Josefin och Jenny. De ville ha en förändring i sin respektive yrkesbana och beslutade sig för att jobba med sina hundar och samtidigt få känna att de bidrar till något nyttigt. Utifrån deras respektive erfarenheter och inriktning på hundintresse föll valet naturligt på Avancerat Specialsök. Efter hårt arbete och många timmars hundträning examinerades de med respektive hund med mycket goda omdömen.

2022 togs verksamheten i sin helhet över av Jenny och med några förändringar i verksamheten fortsätter arbetet för en friskare skog.

Canibus Hundcampus specialsök träning

Canibus har paus mellan träningarna på Hundcampus

"Passionen för att träna hund var startskottet för att hitta en lösning till att kunna göra det på heltid för oss båda. I kombination med hur samhället ser ut idag, bl.a. på lokal nivå, fastnade vi för möjligheten att kombinera det vi gillar mest med att kunna bidra till en förändring.


Efter noggrant sökande och kontrollerande av referenser, beslutade vi oss för att genomföra en diplomutbildning över 1år inom Avancerat Specialsök hos Hundcampus i Hällefors. Skolan ägs och drivs av Lennart Wetterholm. Lennart var under många år chef för Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FMHTE) och har rest världen runt för att utbilda hundar och människor i specialsök. Den kompetensen Hundcampus erbjöd gjorde valet mycket enkelt."


~ Jenny om vägen till uppstart